Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturu







Učenici četvrtog razreda posjetili Radio 8

 



23. odnosno 24. februara 2017. godine učenici IV razreda (odjeljenja a i b) sa svojim učiteljicama Sanelom Musić i Elmedinom Čebirić posjetili su Radio 8.

U prostorijama Radija 8 učenike je dočekala ljubazna sekretarica Edina Bečar i srdačno ih ugostila. Na samom početku učenici su se upoznali sa direktorom koji im je zaželio dobrodošlicu.

Gost koji je u isto vrijeme kada i učenici stigao u prostorije Radija bio je Samir Avdić, naš reprezentativac u košarci. Vrlo rado se forografisao sa učenicima.

Nakon toga učenici su krenuli u obilazak Radija 8 (sobe za prijem gostiju, studija u kojem se snimaju vijesti i redakcije u kojoj su razgovarali sa veselom i vedrom novinarkom Elmom Čaušević). Vodila ih je gospođica Edina koju su svi s pažnjom slušali.

Pred kraj obilaska učenici su se našli u studiju iz kojeg se emituje program. Radost na njihovim licima izmamili su spikeri Arnes Dervišević i Emir Kadrović, koji su lijepim glasom odgovarali na sva učenička zapitkivanja.

Vrhunac oduševljenja bilo je snimanje džingla „Slušamo Radio 8“ i „Slušajte Radio 8“.

Druženje je završeno zajedničkom fotografijom, a učenici su stekli novo iskustvo i svima prenijeli poruku: „Slušajte Radio 8!“

Pogledajte i kratki video na našem YouTube kanalu. 

 

Nazad Na vrh