Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturuRealizacija aktivnosti programa Vijeća roditelja : izazovi roditeljstva u 21. vijeku

 U ovoj školskoj godini članovi Vijeća roditelja Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” prepoznali su potrebe roditelja i predložili su edukacije za roditelje.

U prvoj fazi su previđena predavanja. U drugoj fazi roditelji koji prođu edukaciju u svojim odjeljenjima prezentirat će svoja iskustva i zajedno sa ostalim roditeljima izvršiti evaluaciju. U trećoj fazi predviđene su radionice sa djecom i roditeljima, a u četvrtoj fazi organizirat će se zajedničko druženje svih učenika, roditelja i nastavnika na jednoj od obližnjih planina uz organizirane turnire, igre bez granica, takmičenja u različitim vještinama.

U realizaciji prve faze, 22. novembra 2017. organizirano je predavanje na temu “Izazovi roditeljstva u 21. vijeku”, koju je roditeljima prezentirala dr. Mirela Badurina, geštalt i integrativni dječiji i adolescentni psihoterapeut.

Dr. Badurina je sa stotinjak roditelja i nastavnika podijelila svoja iskustva i na veoma zanimljiv način, u interakciji, uspjela dati odgovore na sljedeća pitanja:

Mjesto i uloga roditelja u očuvanju zdravlja djece, koje poruke šaljemo? Razumijevanje rizičnih/zaštitnih faktora
Ko odgaja našu djecu? Šta kažu djeca?
Rezultati istraživanja na našem poručju?
Šta kažu nova neuroznanstvena istraživanja?
Šta je privrženost?
Šta određuje zdravlje?
Značaj škole u očuvanju zdravlja djece i mlađih adolescenata?
Preventivni programi...
Saradnja roditelja, škole, djece, profesionalaca, institucija...

 

Nazad Na vrh