Naslovnica | Linkovi | Kontakt

 Vodici za 

eksternu maturuŠkola skijanja za učenike šestih razreda

 U toku je ralizacija projekta "Škola skijanja“ za sve učenike šestih razreda osnovnih škola. Školu skijanja organizira Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo

Planirano je da u ovom projektu učestvuje oko 4.000 učenika iz 65 osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Đacima je obezbijeđena oprema za skijanje, prijevoz i ski karte, a ovisno o vremenskim prilikama oni će skijati na Malom i Velikom polju na Igmanu.

Djeca imaju priliku boraviti na svježem planinskom zraku, družiti se i zabavljati, ali istovremeno i savladati još jednu važnu vještinu.

"Naše sarajevske planine su oduvijek bile među najljepšim skijalištima u regionu, pa onda i ne čudi činjenica da su 1984.godine Zimske olimpijske igre održane upravo u našem gradu", rekao je ministar Kazazović.

Po riječima ministra, ovo je vrlo značajan projekt jer se konačno po prvi put ukazala prilika da našim školarcima omogućimo sve što im je potrebno da nauče skijati, i to u periodu kad smo im uveli i treći čas Tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Također, kako bi se učenicima olakšalo da savladaju tehnike skijanja, pripremljen je priručnik pod nazivom "Skijanje za djecu", koji daje jasne i kratke upute, kao i savjete za kvalitetnije i efikasnije skijanje na planinama. On je ujedno i poklon svim dječacima i djevojčicama.

Ovim putem Vijeće roditelja OŠ "Hamdija Kreševljaković" se zahvaljuje Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, na čelu s uvaženim ministrom prof. dr. Elvirom Kazazovićem što je, uz velike napore obezbjedilo pokretanje i realizaciju projekta „Škola skijanja“.
________________________________________________________
Link: Naši učenici na Igmanu - 11 fotografija - Prikaži album

 

Nazad Na vrh